Põhja-Iirimaal avastati viimaste aastate suurim relvapeidik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Iirimaa relvapeidikust leitud materjal
Põhja-Iirimaa relvapeidikust leitud materjal Foto: AFP / Scanpix

Nädalavahetusel Põhja-Iirimaal avastatud relvapeidik sisaldas maamiine, torupomme ja muud relvastatust ning on viimaste aastate üks märkimisväärsemaid leide, teatas Briti politsei teisipäeval.

Relvapeidik, mis arvatavasti kuulus dissidentidest vabariiklastele, kes on pühendunud Iirimaa jõuga taasühendamisele, avastati laupäeva õhtul Capanaghi metsas Larne'i sadama lähedal, umbes 50 kilomeetri kaugusel Belfastist.

Kõrge politseiametnik Kevin Geddes ütles, et peidiku avastamisega säästeti kindlasti inimelusid, kuna mitu seadeldist olid kasutusvalmis.

Geddesi sõnul uuritakse ilmseid sarnasusi teise peidikuga, mis avastati lähiümbruses 2015. aastal.

"See märkimisväärne leid on väga hea uudis. Terroristid ei saa nüüd kasutada potentsiaalselt tapvaid asju," ütles Põhja-Iiri riigiminister Theresa Villiers Twitteri kaudu tehtud avalduses.

Põhja-Iiri julgeolekujõud on viimase aasta jooksul tegelenud keskmiselt ühe pommirünnakuga nädalas, mis on 44 protsenti rohkem kui aasta varem, selgus eelmisel nädalal avaldatud politsei statistikast.

Briti valitsus tõstis Põhja-Iirimaalt tuleneva rünnakuohu taset Šotimaal, Inglismaal ja Walesis seniselt "mõõdukalt" "märkimisväärsele".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles