Jugoslaavia endine kaitseminister hakkas Vene kodanikuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jugoslaavia Föderatiivse Sotsialistliku Vabariigi viimane kaitseminister Veljko Kadijević aasta l990.
Jugoslaavia Föderatiivse Sotsialistliku Vabariigi viimane kaitseminister Veljko Kadijević aasta l990. Foto: Wikipedia.org

Serbia meedia andmetel on saanud kunagise sotsialistliku Jugoslaavia viimane kaitseminister, sõjakuritegudes süüdistatav Veljko Kadijević saanud hiljuti Vene Föderatsiooni kodakondsuse.

 

Horvaatias sündinud ja praegu Moskvas elava 83-aastase erukindrali lähikonda kuuluv allikas kinnitas seda infot agentuurile RIA Novosti. «Ma võin kinnitada, et kindral Kadijević tõesti sai Vene kodakondsuse,» ütles ta, kommenteerides meedias avaldatud teateid.

Veljko Kadijević oli viimane endise Jugoslaavia Föderatiivse Sotsialistliku Vabariigi kaitseminister aastail 1988-1992.

Meedia andmetel osales ta sõjas sel ajal liitriigist lahku löönud Horvaatia vastu ning olevat muu hulgas andnud käsu sõjalisteks operatsioonideks Dubrovnikus ja Vukovaris. Horvaatia süüdistab Kadijevići sõjakuritegudes ning nõuab mehe väljaandmist.

Venemaal põgeniku staatuse kolme aasta eest saanud erukindral andis mullu välja ka raamatu, milles ta vaatleb endise sotsialistliku liitriigi lagunemise põhjuseid ning näeb suurimat osa selles Ameerika Ühendriikidel ja Saksamaal.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles