EgyptAir jälle uudistes: märtsis leidis aset kaaperdamine, nüüd kadus lennuk radariekraanilt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EgyptAir logo Pariisi Charles de Gaulle´i lennujaamas
EgyptAir logo Pariisi Charles de Gaulle´i lennujaamas Foto: SCANPIX

Egiptuse lennufirma EgyptAir on sel aastal juba teist korda maailmameedia üks põhiuudised, sest märtsis langes selle firma lennuk kaaperdaja küüsi, nüüd aga kadus lennuk radariekraanilt ja oletatavalt kukkus Vahemerre.

Briti ja USA meedia teatel kaaperdas märtsis lennuki psüühiliste häiretega egiptlane Seif al-Din Mohamed Mostafa, kes sundis piloot Omar al-Gammali lennuki kurssi muutma ja lendama Küprosele Larnacasse. Mees soovis kohtuda küproslannast eksnaisega ja näha oma lapsi.

Egiptlane andis end lõpuks Küprose võimude kätte ja ta anti Egiptusele välja. Reisijad, kes tahtsid lennata Aleksandriast Kairosse, olid kuus tundi Larnaca lennuväljal pantvangis. Pärast lennuki kontrolli jätkati lendu tagasi Egiptusse.

EgyptAiri teatel oli lennu 181 pardal 81 inimest, kaasa arvatud seitse meekonnaliiget.

Nüüd tabas EgyptAiri teine ja karmim juhtum, kuna öisel lennul Pariisist Kairosse kadus lennuk Egiptuse õhuruumis radariekraanilt, olles umbes 11 kilomeetri kõrgusel.

Lennufirma teatas Twitteris, et lennuk kadus, kui oli Egiptuse õhuruumis lennanud 16 kilomeetrit.

Flightradar24 andmetel sai EgyptAir nüüd kadunud Boeing A320 aastal 2003. 

EgyptAiri lend MS804 lahkus Pariisi Charles de Gaulle`i lennuväljalt eile õhtul pärast kella 23.00 ja kadus Vahemere kohal lennates radariekraanilt täna varahommikul kella 3.00 paiku Kairo aja järgi. Lennuk pidi maanduma Kairos pärast kella kolme.

EgyptAiri ja Egiptuse võimude teatel võis lennuk kukkuda Vahemerre ning juba on saadetud teele otsimis- ja päästemeeskonnad. Egiptusele pakkusid lennuki ostimisel abi Kreeka päästjad.

EgyptAiri esindajate teatel edastatakse kadunud lennuki kohta käiv kõik uus info ka meediale.

Egiptuses ja Vahemere ääres ollakse lennukitega toimuva suhtes rohkem valvel pärast seda, kui möödunud oktoobri lõpul kukkus Egiptuses alla Venemaa Kogalõmavia lennuk, mis viis Sharm el Sheikis puhanuid, kellest enamik olid venelased, tagasi Peterburi.

Lennuk kadus radariekraanilt vaid pool tundi pärast õhkutõusmist olles 9400 meetri kõrgusel.

Airbus A-321 kukkus alla Siinai poolsaarel mäestikupiirkonnas 100  kilomeetri kaugusel El-Arishist. Lennukis oli 224 inimest, kes kõik hukkusid ning nii lennuki kui inimeste jäänuseid leiti kukkumispaigast viie kilomeetri raadiuses.

Pärast seda teatasid mitmed riigid, et nad katkestavad lennud Egiptusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles