Herkel: ENPA «eduraport» on vale mõiste

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ENPA peahoone Prantsusmaal Strasbourgis..
ENPA peahoone Prantsusmaal Strasbourgis.. Foto: EPA.

Täna Strasbourgis alanud ENPA sügissessioonil käsitleti tavakohast assamblee


tegevust kahe istungjärgu vahel kajastavat «Assamblee eduraportit», mille puhul Euroopa rahvapartei nimel esines sõnavõtuga Eesti delegatsiooni esimees Andres Herkel, kes alustas oma sõnavõttu kriitilise märkusega «eduraporti» mõistele.

«Mis eduraportist me räägime, kui vaadeldaval perioodil algas sõda kahe liikmesriigi vahel ning suveräänne Gruusia riik langes teise liikmesriigi, Venemaa, sõjalise agressiooni ohvriks?» vahendas riigikogu pressiesindaja Herkeli sõnu.

Oma sõnavõtu lõpposas andis Herkel ülevaate 16.-18. septembrini toimunud valmiseelsest missioonist Bakuus. Herkel juhib ka ENPA vaatlusmissiooni 15. oktoobril toimuvatel Aserbaidžaani presidendivalimistel.

Homme ja neljapäeval on assambleel diskussioon Georgia ja Venemaa vahelise sõja tagajärgedest. Sellel teemal on sõnavõtuks registreerinud juba enam kui 120 parlamendiliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles