Rootsi kahjustatud tele- ja raadiomastide taga võib olla välisluure (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Rootsis Boråses rüüstatud 332-meetri kõrguse telemasti püsti jäänud osa.
Lääne-Rootsis Boråses rüüstatud 332-meetri kõrguse telemasti püsti jäänud osa. Foto: Scanpix/AFP

Rootsis on kahjustatud kolme tele- ja raadiomasti, tegemist on saboteerimisega, milles Rootsi politsei ei välista ka välisluure kätt, kirjutab Dagens Nyheter.

Peale selle on kahtluse all äärmuslased. Politsei on palunud luure appi neid sabotaažiakte uurima.

Uurimist juhtiv Jan Johanssoni sõnul võivad selle taga olla rahvusvahelised jõud, kes tahavad kindlaks teha, mis tagajärjed on niisuguste mastide kahjustamisel.

Pühapäeval kukkus Boråsi lähedal pikali üle 300-meetri kõrgune tele- ja raadiomast, kus ühtlasi on ka päästeteenistuste ja politsei sidesüsteem Rakel. Mai algupoole oli samas piirkonnas ühel päästeteenistuste mastil läbi lõigatud kaabel. Ja teisipäeval uuris politsei ühe masti lähedal olevat kahtlast pakki.

Rootsi riiklik firma Teracom on tugevdanud turvameetmeid ja mastide valvamist.

Aprillis hoiatas Venemaa Rootsit NATO-sse astumise võimalike tagajärgede eest. Dagens Nyheter kirjutab, et Rootsi kaitsepolitsei on hoiatanud, et Venemaa on kaardistanud Rootsi olulist infrastruktuuri.

Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Lääne-Rootsis rüüstatud Boråsi masti läheduses vedeles igal pool selle ärakukkunud osi. FOTO: AFP/Scanpix

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles