Kreeka: EgyptAiri lennuki rusude leidmine pole kinnitust saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egyptairi lennuk Airbus A320. Täpselt sama masin kukkus eile Vahemere kohal alla.
Egyptairi lennuk Airbus A320. Täpselt sama masin kukkus eile Vahemere kohal alla. Foto: Reuters/ScanPix

Vahemerelt leitud rusud, mis leiti EgyptAiri reisilennuki arvatava allakukkumiskoha lähistelt, pole pärit lennukist, ütles Kreeka lennundusameti juht Athanasios Binis AFP-le.

«Praegune analüüs rusudest viitab sellele, et need pole pärit lennukist. Minu Egiptuse ametivend kinnitas mulle, kui suhtlesin temaga viimati umbes kell 17.45 GMT (Eesti aeg kell 20.45), et seni pole suudetud tõestada, et rusud on pärit EgyptAiri lennukist,» lausus Binis.

Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi nõudis vastukäivate teadete järel lennuki otsimistööde intensiivistamist.

Pariisist Kairosse teel olnud lennufirma EgyptAir lennuk 66 inimesega pardal kukkus neljapäeva varahommikul Vahemerre, teatasid Egiptuse lennundusametnikud varasemalt.

Lennufirma teatas oma Twitteri-kontol, et Egiptuse lennundusministeerium sai välisministeeriumilt ametliku kirja, milles teatati kadumaläinud lennuki MS 804 rusude leidmisest Karpathose saare lähistelt. Lisaks teatati päästevestide ja plastikmaterjali leidmisest.

«Egiptuse tsiviillennunduse ministeerium sai äsja Egiptuse välisministeeriumilt ametliku kirja, mis kinnitab kadunuks jäänud reisilennuki lend MS804 rusude leidmist,» teatas kompanii oma ingliskeelsel Twitteri kontol.

«Egiptuse uurimisrühm koostöös oma Kreeka kolleegidega jätkab kadunud reisilennuki teiste rusude otsimist,» lisas kompanii.

EgyptAir avaldas sügavat kaastunnet hukkunute lähedastele.

Pariisist Kairosse teel olnud lennufirma EgyptAir reisilennuk kadus neljapäeva varahommikul Vahemere idaosa kohal radariekraanidelt. Lennu MS804 pardal oli 56 reisijat ja 10 meeskonnaliiget.

Loe lisaks: EgyptAiri lend Pariisist Kairosse 66 inimesega pardal kadus radarilt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles