EL karmistas Põhja-Koreale kehtestatud sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea rakett
Põhja-Korea rakett Foto: SCANPIX

Euroopa Liit laiendas Põhja-Koreale raketikatsetuste tõttu määratud sanktsioone, lisades musta nimekirja 18 inimest ja ühe organisatsiooni.

«Isikud, kelle kohta piiravad meetmed kehtestati, on peamiselt kõrge auastmega sõjaväelased, kes kuuluvad erinevatesse organitesse, mis vastutavad Põhja-Korea tuuma-, ballistiliste rakettide või teiste massihävitusrelvade programmide eest,» teatas EL avalduses.

«Lisatud organisatsioon tegeleb ballistiliste rakettide või teiste massihävitusrelvadega seotud programmide arenduse ja elluviimisega,» lisas EL.

Euroopa Ülemkogu väitel on reisikeeldude ja vara külmutamise musta nimekirja kantud 66 Põhja-Korea isikut ja 42 organisatsiooni.

Vastavad nimed avalikustatakse reedel.

ÜRO Julgeolekunõukogu kutsus aprillis Pyongyangi hoiduma edasistest tegevustest, mis on vastuolus Julgeolekunõukogu vastavate resolutsioonidega, ja täitma täielikult oma kohustusi vastavalt nendele resolutsioonidele, sealhulgas peatama kogu tegevuse, mis on seotud ballistilise raketi programmiga ning selles kontekstis taastama oma lubaduse moratooriumist raketistartidele.

Samuti kehtestas Julgeolekunõukogu Põhja-Koreale seni kõige karmimad sanktsioonid, mis hõlmavad ka riigist lähtuva ning sinna toimetatava kauba põhjalikku inspektsiooni ja samuti kivisöe, raua, rauamaagi ning teiste maavarade ning lennukikütuse eksportimise keeldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles