CNN: EgyptAiri lennu MS804 reisijatel ei ole seost terroristidega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EgyptAiri lennuk
EgyptAiri lennuk Foto: SCANPIX

CNNi teatel jätkuvad Vahemerel lennufirma EgyptAiri kadunud lennuki otsingud, millesse on kaasatud Egiptuse, Kreeka, Prantsusmaa ja Briti merepääste ning sõdurid.

Egiptuse võimud ja EgyptAir teatasid eile, et Kreekale kuuluva Karpathose saare juurest leiti objekte, mis tõenäoliselt pärinevad kadunud lennukist, kuid Kreeka võimud lükkasid selle ümber.

Karpathose saare juurest leiti näiteks ka päästeveste, kuid neil olevad logod näitasid, et need ei pärine EgyptAiri lennukist.

Pariisist Kairosse teel olnud lennukis oli 66 inimest, kelle seas oli enim egiptlasi ja prantslasi. Senistel andmetel ei ole reisijatel leitud seost terroristlike rakukeste ega ka mõne suure terroriorganisatsiooniga.

EgyptAiri teatel olid pardameeskonna liikmed professionaalsed ja kogenud ning nende taust kontrollitud.

Pariisi Charles de Gaulle´i lennujaamas uuritakse, kas enne nimetatud lennuki väljalendu võis toimuda turvareeglite eiramine või rikkumine, mille tõttu pardale võis jõuda pomm. 

Kreeka lennujuhtimiskeskuste andmetel ei saatnud Boeing A320 piloodid enne radarilt kadumist mayday hädakutsungit. Küll aga oli radarilt näha, et lennuk tegi kaks järsku kursimuutust ja siis langes väga palju.

Vahemerel eile käivitatud lennukiotsingud jätkuvad täna intensiivsemalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles