Aserbaidžaani kindral teatas valmisolekust rünnata Jerevani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägi-Karabahhia- ala, mille üle Aserbaidžaan ja Armeenia juba kümnendeid vaielnud on
Mägi-Karabahhia- ala, mille üle Aserbaidžaan ja Armeenia juba kümnendeid vaielnud on Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani raketi- ning suurtükivägede komandör kindralmajor Zahid Huseynov sõnas täna, et on valmis täitma võimalikku korraldust Armeenia pealinna Jerevani ründamiseks.

«Aserbaidžaani valduses olevaid relvasüsteeme saab kasutada ka rünnakute korraldamiseks mistahes vaenlase sõjalise rajatise vastu okupeeritud Aseri territooriumitel,» ütles kindral Aserbaidžaani sõjaajakirjale.

«Me võime korraldada rünnakuid ükskõik millise vaenlase rajatise vastu. Kui relvajõudude ülem annab vastava korralduse, võime ka Jerevani rünnata,» sõnas Huseynov.

Aserbaidžaan pidas aprilli algul Jerevani toetatud tunnustamata Mägi-Karabahhi sõjaväega maha neljapäevase sõja, mis nõudis 110 inimelu.

Tegemist on tõsiseima vägivallapuhanguga pärast Karabahhi sõja lõppemist 1994. aastal. Lisaks liikus esmakordselt pärast 1994. aastat ka rindejoon, kui Aserbaidžaani väed vallutasid mitu strateegilist punkti.

Pooled leppisid seejärel kokku relvarahus, kuid üksteise süüdistamine leppe jätkuvates rikkumistes kestab senini.

Mägi-Karabahh on enamasti armeenlastega asustatud endine Aserbaidžaani autonoomne oblast, mille staatuse üle puhkes 1980. aastate lõpus relvastatud konflikt aserite ja armeenlaste vahel. Lahingutes hukkus hinnanguliselt 30 000 inimest ning ala läks Armeenia ja kohalike separatistide kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles