Mount Everestil suri tipust laskunud Hollandi alpinist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Mount Everestile
Vaade Mount Everestile Foto: SCANPIX

Nepalis asuva maailma kõrgeimast tipust Mount Everestilt laskunud 35-aastane Hollandi alpinist suri kõrgmäestiku haiguse kätte, teatas ekspeditsiooni organiseerija laupäeval.

Eric Arnold suri öösel Everesti nn Lõunakuru lähistel, sõnas ronimisagentuuri Seven Summit Treks esindaja Pasang Phurba.

Mehel oli kõrgmäestikus ronimisel kaasaskantavas hapnikuballoonis teadete järgi veel piisavalt hapnikku järel, kuid ta hakkas ühel hetkel kurtma nõrkuse üle ning suri enne, kui jõudis madalamale laskuda.

Rotterdamist pärit ronija surnukeha mäelt alla toomine võtab aega mitu päeva. Rohkem üksikasju mehe surma kohta avaldatud ei ole.

Hollandlase viimase Twitteri postituse järgi oli mees jõudnud ronida enne surma maailma kõrgeima mäe tippu.

Alates 11. maist on Everesti tipu vallutanud 330 Nepalist ronimist alustanud alpinisti ning veel paljud põhja poolt Tiibetist teekonda alustanud alpinistid.

Nepali räsinud maavärinale järgnenud laviin nõudis mullu Džomolungmal 19 inimest. 2014. aastal hukkus laviinis 16 šerpast giidi.

Ronimishooaeg Everestil algas märtsis ning kestab umbes mai lõpuni, pärast seda muutuvad ilmastikuolud mäel ronimise jaoks küllaltki rängaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles