EgyptAiri õnnetuslennukit asutakse otsima ka allveelaevaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse president Abdel-Fattah al-Sisi
Egiptuse president Abdel-Fattah al-Sisi Foto: SCANPIX

Egiptus koos Kreeka, Prantsusmaa ja Ühendkuningriigiga teeb pingutusi leidmaks Vahemerre kukkunud EgyptAiri lennukit. 

Nüüd kaasatakse lisaks laevadele ja helikopteritele otsingutesse ka allveelaev, et tuvastada vraki asukoht ja leida mustad kastid, mille salvestistel on nii lennuki teekond kui kokpitis toimunud kõnelused, edastab AFP.

Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi teatas eile allveelaeva kaasamisest ning meediaallikate andmetel kulgevad otsingud kuni kolme kilomeetri sügavusel.

Egiptuse võimude teatel on seni leitud Vahemerest lennukitükke, reisijatele kuulunud esemeid, päästeveste, lennukiistmeid ja inimkehaosi. Lennukit ja selle musti kaste ei ole pingutustest hoolimata veel leitud.

Egiptus loodab mustade kastide abil saada selge vastuse, miks EgyptAiri lennuk ootamatult alla kukkus.

Egiptuse lennundusminister Sherif Fathy sõnas pärast õnnetust, et juhtumi puhul on tegemist pigem terrorirünnaku, mitte ootamatu tehnilise rikkega.

Minister oli eilses sõnavõtus pisut tagasihoidlikum ja ütles: «Tuleb ära oodata faktid ja uurimistulemused. Praeguses etapis on veel vara öelda, mis põhjustas õnnetuse,» nentis Fathy.

Ta soovitas meedial mitte minna spekuleerimise teed ja mitte avaldada valesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles