Balti ja Poola seadusandjad on vastu kohustuslikele kvootidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikelaagris elav noor Süüria kurd.
Põgenikelaagris elav noor Süüria kurd. Foto: SCANPIX

Eesti, Läti, Leedu ja Poola parlamendi Euroopa Liidu asjade komisjonide esimehed väljendasid esmaspäeval Riias toimunud kohtumisel vastuseisu kohustuslikele põgenikekvootidele, kutsudes üles mõistma, et asüülitaotlejate lõimimine ühiskonda nõuab teatavaid pingutusi ja aega.

Poliitikud arutasid mitmeid teemasid, keskendudes rändele, Venemaa strateegilisele kommunikatsioonile ja sündmustele Ukrainas.

«Balti riigid ja Poola ei ole praegu valmis toetama lahendusi, mis võivad vajada kohustuslikke põgenike ümberpaigutamise mehhanisme,» lausus Läti parlamendis EL-i asjade komisjoni juhtiv Lolita Cigane erakonnast Ühtsus.

Eesti parlamendi ELi asjade komisjoni esimees Kalle Palling nõustus temaga, kiites Balti-Poola koostööd Ukraina toetamisel ja rõhutades, et ühtne seisukoht põgenikekvootide küsimuses on hea näide koostööst.

Poola senati välis- ja ELi asjade komisjoni juhi Piotr Wachi sõnul oli Poolal asüülitaotlejate vastuvõtmisel probleeme ja seetõttu vastu võetud inimeste hulk kavandatust väiksem, kuid probleem on praeguseks lahendatud.

Leedu parlamendi ELi asjade komisjoni juhtiv Gediminas Kirkilas aga rõhutas Leedu valmisolekut täita endale asüülitaotlejate vastuvõtu osas võetud kohustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles