Pildid ja video: Kreeka tühjendab Idomeni põgenikelaagri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kreeka võimud käivitasid täna hommikul Kreeka ja Makedoonia piiril asuva Idomeni mitteametliku, põllul asuva põgenikelaagri tühjendamise.

Eesmärgiks on viia seal olevad migrandid ametlikesse, hiljuti valminud laagritesse, mis asuvad kogu Kreekas, edastab AP.

Idomeni laagris on alates veebruarist, kui Makedoonia sulges piiri Kreekaga, väga karmides tingimustes elanud umbes 8400 põgenikku.

Kreeka võimud ei lubanud meedia esindajaid Idomeni laagri tühjendamist jälgima ega sellest reportaaže tegema.

Kreeka migratsiooniametnikud on pingutanud mitu kuud, et Idomeni laagris olijad läheksid ametlikesse põgenikekeskustesse elama, kuid suur osa ei ole sellele korraldusele allunud.

Meediaallikate andmetel vastutab laagri tühjendamise eest umbes 400 politseinikku, kellel on vabad käed kasutada vajadusel jõudu.

Idomeni laagris on sel kevadel leidnud aset mitmeid rahutusi ning umbes 260 inimest sai kannatada, kui osa laagris olijatest tahtis pürgida aprillis üle piiri Makedooniasse.

Makedoonia politsei tõrjus põgenikud pisargaasiga Kreeka poole tagasi, hiljem tuli piirikokkupõrkel abi andnud arstidelt teateid, et politseinikud tulistasid ka kummikuule, kuid Makedoonia võimud eitavad seda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles