Itaalia piirivalve tõi kaldale veel 3000 sisserändajat (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisserändajad Vahemerel.
Sisserändajad Vahemerel. Foto: SCANPIX

Liibüa ranniku lähistelt toodi teisipäeval erinevatelt alustelt kaldale veel umbes 3000 Euroopasse seilata soovinud migranti, teatas Itaalia piirivalve.

Viimase 48 tunni jooksul on seega merelt ära toodud juba 5600 inimest.

Esialgu pole saabunute rahvuse osas veel selgust, kuid teada on, et enamik on pärit Sahara-tagusest Aafrikast.

Kokku korraldati 23 operatsiooni, milles osalesid Itaalia piirivalvealused, Euroopa Liidu inimsmugeldamise vastase sõjalise missiooni EUNAVFOR ja piiriagentuuri Frontex laevad, humanitaarabiorganisatsioonide alused ja kaks naftapuurtorni puksiiri.

Aasta algusest on Itaalia piirivalve kaldale toimetanud 37 000 migranti. Praeguse seisuga on nende hulk umbes sama mis eelmisel ja üle-eelmisel aastal.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ähvardas varem päeval Euroopa Liiduga sõlmitud migratsioonikokkuleppe parlamendis blokeerida, kui ühendus viisavabaduse lubadusest taganeb.

"Kui seda ei juhtu, siis ei tule tagasivõtuleppe kohta Türgi Vabariigi parlamendist välja mitte mingit otsust ega seadust," hoiatas Erdoğan Istanbulis ülemaailmsel humanitaartippkohtumisel.

EL pakkus Türgile viisavabadust osana rändekokkuleppest Euroopasse saabuva migratsioonivoo peatamiseks. Kreekasse jõudnud Süüria põgenikud tagasi võtta lubanud Türgi saab selle eest EL-ilt ka 6 miljardit eurot ja lubaduse kiirendada liitumiskõnelusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles