Lavrov: Venemaa jääb Euroopa tähtsaimaks energiatarnijaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov
Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Moskvas ollakse kindlad, et ennustatavas tulevikus Venemaa ei  kaota Euroopa Liidu (EL) tähtsaima energiatarnija positsiooni, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Meie riik jääb ennustatavaks tulevikuks ELi tähtsaimaks energiatarnijaks,» ütles ta usutluses Ungari ajalehele Magyar Nemzet.

Vene ministri arvates praegune kriis suhetes ELiga ületatakse.

«Oleme kindlad, et et suudame ületada negatiivsed suundumused ja jõuda püsivale koostöö tugevdamise trajektoorile,» rõhutas Lavrov.

Rääkides ELi seisukohast, et Venemaa-vastased sanktsioonid tühistatakse alles Minski lepete täielikul täitmisel, märkis minister, et küsimuse selline püstitus vaid innustab Kiievit Minski meetmetekogu karistamatule saboteerimisele.

«Tuleb välja, et Vene-ELi sidemed on muutunud Ukraina võimude vastutustundetu joone pantvangiks,» selgitas ta.

Samas on Lavrovi arvates Vene majandus kohanenud ebasoodsate välisoludega, sh kõikuvate energiakandjate hindade ning USA ja ELi ühepoolsete sanktsioonidega.

«Tööstustootmine ja rahvusvaluuta kurss õnnestus muuta stabiilseks. Inflatsiooni aeglustus,» sedastas esidiplomaat.

Ta kinnitas samuti, et Venemaa jätkab majanduse mitmekesistamise ja moderniseerimise kursil, sh impordiasenduse suurendamisega, tõstes kodumaise toodangu kvaliteeti ja konkurentsivõimet.

«Me ei kavatse seejuures sulguda välismaailma eest. Oleme ka edaspidi avatud partneritega võrdõigusliku koostöö suurendamisele," lisas Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles