Järjekordne Vene spioon sai töökoha riiklikus naftafirmas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAst väljasaadetud Vene spoonide ühispildil on Patricia Mills, kelle õige nimi on Natalja Pereverzeva, vasakult teine.
USAst väljasaadetud Vene spoonide ühispildil on Patricia Mills, kelle õige nimi on Natalja Pereverzeva, vasakult teine. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide ja Venemaa vahel mullu suvel puhkenud spiooniskandaalis osalenud Natalja Pereverzeva sai omale töökoha riigifirmas Transneft.

Ajalehe Kommersant andmetel asus naine, keda USAs teati kui Patricia Millsi, tööle detsembris 2010. Pereverzeva töötab naftafirmas selle presidendi Nikolai Tokarevi nõunikuna.

Väidetavalt ei tulnud idee võtta Pereverzeva tööle mitte riigi juhtkonnalt, vaid firmast endast. 2003. aastal USAsse läinud naine oli seal tavaline koduperenaine, täpsustab Kommersant.

Transneft lükkas ametlikult ümber ajalehe Kommersant väited spiooniskandaalis osalenud Natalja Pereverzeva tööle võtmisest.

«Kompanii keskaparaadis ei ole olemas presidendi nõunikuna töötava Natalja Pereverzeva nime,» kinnitas Transnefti pressisekretär Igor Demin naftauudiseid edastavale agentuurile ANI.

Detsembri keskel kirjutas Kommersant, et spiooniskandaalis osalenud Andrei Bezrukov alias Donald Howard Heathfield hakkas tööle riikliku naftafirma Transneft presidendi nõunikuna.

Mõni aeg tagasi kirjutas Vene meedia, et samas spiooniskandaalis tuntust kogunud Anna Chapman asus tööle Fondservisbankis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles