Basel: moslemitest koolipoisid peavad naisõpetajaid kätlema või trahvi maksma (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šveitsi Baseli kantoni võimud langetasid eile otsuse, et moslemitest koolipoisid pevad naissoost õpetajatel kätt suruma või kui nad seda ei tee, siis peavad nende vanemad maksma 5000 Šveitsi franki (4500 eurot) trahvi.

Šveitsis lahvatas kätlemisskandaal kaks kuud tagasi kui Baseli lähedases Therwilis keeldusid kaks moslemist teismelist poissi naisõpetajaga koolis kätlemast nagu seal kombeks on, edastab The Local.

Poiste selgituse kohaselt ei tohi moslemitest mehed võõra naisega kehalises kontaktis olla.

See juhtum tekitas kogu šveitsis diskussiooni, paljud pidasid seda naisõpetaja diskrimineerimiseks ja Šveitsi kultuuri vastaseks rünnakuks.

Šveitsis on kätlemine osa kultuurist ja märk teise inimese austamisest ning seda õpetatakse lastele väga varakult.

Pärast kahe poisi juhtumit asuti Šveitsis arutama, kuidas peaks sellisel puhul toimima. Nimetatud kaks poissi said selleks ajaks loa mitte kätelda naisõpetajaid.

Baseli kantoni võimude nüüdse otsuse kohaselt peavad moslemipoisid alluma kultuurireeglitele ja kätlema naisõpetajaid hoolimata oma usust. Vastasel korral tuleb nende vanematel maksta pidevalt trahvi.  

Baseli kantoni haridus-,kultuuri- ja spordiameti teatel näitab kahe erinevast soost inimese teineteise kätlemine austust ja soolist võrdsust.

Amet teavitas Therwili kooli, kus kaks skandaali algatanud poissi õpivad, oma otsusest. Edaspidi peavad need poisid alluma korraldusele või maksma 5000 Šveitsi franki trahvi. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles