Hiinas peeti kinni 22 mürgise piimapulbri skandaaliga seotud inimest

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taipei toidupoe töötajad kõrvaldavad riiulitelt Hiina piimapulbrit sisaldavaid tooteid.
Taipei toidupoe töötajad kõrvaldavad riiulitelt Hiina piimapulbrit sisaldavaid tooteid. Foto: AP / Scanpix

Hiina Hebei provintsi politsei pidas kinni 22 inimest, keda kahtlustatakse seotuses Aasia riike raputava piimapulbri skandaaliga.


Kümned tuhanded väikelapsed on mürgist melamiini sisaldanud piimapulbri tõttu jäänud haigeks, vahendas Reuters. Senistel andmetel on surnud neli beebit.

Ametivõimud korraldasid reide enam kui kümnesse piimafarmi ja kokkuostupunkti. Ajalehe China Daily andmetel võeti läbiotsimiste käigus ära üle 220 kilogrammi tööstuskemikaali.

«Politsei uurimise järgi toodeti melamiini illegaalsetes tehastes ja seda müüdi karjakasvatajatele ning piimatöötlejatele,» kirjutab ajaleht.

Politsei kahtlustab Gao nimelist mees melamiini sisaldanud nn proteiinipulbri tootmises. Xue nimelist meest kahtlustatakse kõnealuse pulbri müümises piimatöötlejatele.

Eelmisel näalal selgus, et saastunud piimapulbrit müünud Sanlou Group teadis probleemist enam kui pool aastat enne, kui sellest ametivõime teavitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles