Sofi Oksanen - Soome karikaturistide lemmik aastal 2010

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: SCANPIX

Soome karikaturistide gild (Skarpit) nimetas kirjanik Sofi Oksaneni 2010. aasta karikatuuripersooniks ehk inimeseks, keda naljapiltide joonistajatel meeldis enim kujutada.

Olekski pidanud arvama, et Oksanen võidab ka selle hääletuse, tõdes Aamulehti humoorikalt.

Eesti päritolu Soome kirjanikule pakkus tõsist konkurentsi välisminister Alexander Stubb. Päris palju hääli kogus ka Euroopa Parlamendis töötav põlissoomlaste (perussuomalaiste) liider Timo Soini.

Karikaturistide esimees Teuvo Salminen põhjendas võitu sellega, et kirjanik on teinud oma välimuse väga originaalseks ja kõik tunnevad Oksaneni tänaval ära, kui ta peaks vastu jalutama.

«Karikatuurides on põhitähelepanu alati näol ja Oksaneni näojooned on niisugused, mis annavad hea võimaluse ka päris tugevateks liialdusteks.»

Salmineni sõnul ei juhtuks midagi ka siis, kui naine peaks oma stiili muutma. «See oleks päris hea, kuna saaks taas erilisi karikatuure. Tema nägu jääks arvatavasti samaks. Tal on ju teatud mõttes justkui mask ees, kuna ta on nii tugevalt meigitud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles