EL annab Colombiale 575 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Pardo, Colombia minister-nõunik konfliktijärgse inimõiguste ja julgeoleku valdkonnas, surumas kätt Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika esindaja Federica Mogheriniga
Rafael Pardo, Colombia minister-nõunik konfliktijärgse inimõiguste ja julgeoleku valdkonnas, surumas kätt Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika esindaja Federica Mogheriniga Foto: AFP/SCANPIX

EL on otsustanud anda Lõuna-Ameerikas asuvale Colombiale 575 miljonit eurot, aitamaks neil taastuda poolesajandilisest kodusõjast ja hakata riiki üles ehitama, vahendab AP.

Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika esindaja Federica Mogherini ütles täna, et «EL jätkab Colombia abistamist konfliktijärgsel perioodil. Täieliku rahu tagab ainult see, kui lõplik rahulepe on sõlmitud ja efektiivselt käiku lastud ja ELil on rahu tagamisel ja ellu viimisel palju kogemusi.»

Tehniline abi ja rahaline toetus ning laenud saavad Colombiale kättesaadavaks peale rahuleppe allkirjastamist. Colombia valitsus ja Colombia revolutsiooniline mässuliste rühmitus on rahuleppe üle läbirääkimisi pidanud juba 2012 aastast saadik. Lepe lõpetaks rohkem kui 50-aastase kodusõja.

Ühisele nägemusele ei ole jõutud relvarahu ja mässuliste demobiliseerimise osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles