Soomes avaldasid sajad inimesed meelt kaubanduslepingu vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTIP. Illustreeriv pilt.
TTIP. Illustreeriv pilt. Foto: NIGEL TREBLIN/REUTERS

Soome pealinnas Helsingis avaldas reedel umbes 400-500 inimest meelt Atlandiülese Kaubandus- ja Investeerimispartnerluslepingu (TTIP) vastu, teatas kohalik meedia.

Meeleavaldus algas kella kolme ajal Narinkkatoril ja lõppes kella viie ajal Senaatintori väljakul.

Protestijate hinnangul on lepingu ettevalmistamisel tegutsetud ebademokraatlikult ja selle eesmärgiks on ühiskonna erinevate valdkondade allutamine suurfirmade kasutaotlustele.

Euroopa Liidu ja USA kaubandusleppeni tahetakse jõuda veel sel aastal ehk enne kui USA president Barack Obama ametist lahkub.

Suletud uste taga peetavate TTIP läbirääkimiste dokumendid lekitanud keskkonnaorganisatsioon Greenpeace hoiatas kuu alguses, et leppel on kaugeleulatuvad tagajärjed keskkonnale ning EL-i ja USA enam kui 800 miljonile elanikule.

Keskkonnakaitseorganisatsiooni hinnangul seab USA ja Euroopa Liidu kavandatav vabakaubanduslepe ärihuvid keskkonnakaitsest ja tarbijate ohutusest kõrgemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles