Colombia mässulised vabastasid hispaanlannast ajakirjaniku (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Salud Hernandez-Mora vestles reede õhtul Ocañas juba kolleegidega.
Ajakirjanik Salud Hernandez-Mora vestles reede õhtul Ocañas juba kolleegidega. Foto: JORG JACOME/AFP

Colombia mässulised vabastasid Hispaania päritolu ajakirjaniku, kes jäi kadunuks nädal aega tagasi, teatas reedel esimesena kohalik vaimulik.

Ocana piirilinna piiskop Gabriel Villa kinnitas, et rääkis Salud Hernandez-Moraga reedel pärast tema vabastamist rühmituse Rahvuslik Vabastusarmee (ELN) vasaksisside poolt.

Vaimuliku sõnul oli naine väsinud, kuid hea tervise juures.

Hispaania ajalehele El Mundo ja Colombia väljaandele El Tiempo kirjutav Hernandez-Mora jäi kadunuks eelmisel nädalavahetusel Colombia kirdeosa piirkonnas, kus võimutsevad sissirühmitused ja narkosmugeldajad.

Colombia telekanal Caracol edastas reede õhtul naisega lühiusutluse, kus ajakirjanik kinnitas samuti, et tunneb end hästi.

President Juan Manuel Santos ütles, et naise vabastamine "teeb meid õnnelikuks".

Colombia valitsusel on lõppjärgus rahukõnelused suurema sissirühmitusega Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC). Valitsus teatas märtsis rahukõneluste alustamisest ka sissirühmitusega ELN, millega laiendatakse püüdlusi lõpetada riigis pool aastasada väldanud konflikti.

Alates 1964. aastast Colombia keskvalitsuse vastu võitleval FARC-il arvatakse olevat umbes 7000 liiget. Suuruselt teisel rühmitusel Rahvuslik Vabastusarmee on umbes 2500 liiget.

Konflikt on nõudnud viie aastakümnega 260 000 inimelu ja 45 000 inimest on kadunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles