Mali põhjaosas sai plahvatuses surma viis sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äärmusrühmituse Ansar Dine võitlejad 2012. aastal Mali põhjaosas Kidalis.
Äärmusrühmituse Ansar Dine võitlejad 2012. aastal Mali põhjaosas Kidalis. Foto: Romaric Hien/AFP

Mali põhjaosas sai reedel teeäärse pommi plahvatuses surma viis ja haavata veel neli sõdurit, teatasid võimuesindajad.

"Mali relvajõudude kaks masinat lendas õhku teeäärse pommi plahvatuses, surma sai viis ja haavata neli sõjaväelast," kirjutati armee ametlikus teadaandes.

Rünnak leidis aset Ansongo ja Indelimane asulate vahel.

Mali valitsus lubas, et "tehakse kõik süüdlaste kindlakstegemiseks ja vastutusele võtmiseks".

Mali on ebastabiilne alates 2012. aasta riigipöördest, mille järel langesid riigi põhjaosa kõrbealad tuareegide ja nendega liidus olevate pühasõdalaste kätte. Prantsuse vägede toetusel õnnestus pühasõdalased Mali põhjaosa asulatest välja tõrjuda, ent piirkond pole seni täielikult stabiliseerunud ja islamistid korraldavad seal endiselt rünnakuid.

Äärmusrühmitus Ansar Dine võttis vastutuse eelmisel nädalal Mali põhjaosas korraldatud varitsusrünnaku eest, milles hukkus viis Tšaadi ÜRO rahuvalvajat. Nädal varem tapeti pühasõdalaste rünnakus valitsusvägede kõrge ohvitser ja sõdur.  

Aprillis peeti Malis kinni mauritaanlasest mees, keda peetakse mullu novembris Bamakos luksushotellile toimunud rünnaku peakorraldajaks. Fawaz Ould Ahmeida oli 20. novembril Radisson Blu hotellile sooritatud ja 20 inimelu nõudnud rünnaku peakorraldaja. Lisaks seostati teda märtsis toimunud rünnakuga Euroopa Liidu sõjalise missiooni peakorterile, milles hukkus üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles