Venemaa president hurjutas Kreekas lääneriike (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin saabus reedel kahepäevasele visiidile Ateenasse, kus peab läbirääkimisi Kreeka juhtkonnaga.
Venemaa president Vladimir Putin saabus reedel kahepäevasele visiidile Ateenasse, kus peab läbirääkimisi Kreeka juhtkonnaga. Foto: ORESTIS PANAGIOTOU/AFP

Venemaa president Vladimir Putin hurjutas reedel Kreekas lääneriikide poliitikat seoses raketikaitsesüsteemi rajamisega Poolasse ja Rumeeniasse, mis ei jäta Venemaale muud valikut, kui vastumeetmete rakendamise.

Presidendi hinnangul on Rumeenia ja Poola raketikilbid otseseks ohuks Venemaa julgeolekule.

Putin saabus reedel kahepäevasele visiidile Ateenasse, kus peab läbirääkimisi Kreeka juhtkonnaga.

"Me aina kuuleme, et see pole oht Venemaale, et see pole suunatud Venemaa vastu. Otseloomulikult on see meie jaoks oht. Süsteemi saab hõlpsalt modifitseerida agressiivsete eesmärkide täideviimiseks. Ja kui veel eile Rumeenias ei teatud, mida tähendab olla risttules, siis nüüd me oleme sunnitud rakendama meetmeid, mis tagaksid meie julgeoleku," rääkis Putin siiski midagi otseselt täpsustamata.

President toonitas ühtlasi, et kogu Krimmi temaatika on igaveseks ajaks läbi.

"Me näeme seda asja nii, et Krimmi küsimus on igaveseks läbi ja põhineb seal elava rahva tahtele. Venemaa ei kavatse iialgi ega kellegagi selles küsimuses mingisuguseid kõnelusi pidada," ütles Putin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles