Brasiilias levitati videot grupivägistamisest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiillased peale video levima hakkamist teo vastu protestimas
Brasiillased peale video levima hakkamist teo vastu protestimas Foto: AFP/SCANPIX

Brasiilia politsei otsib vähemalt 30-et inimest, keda kahtlustatakse 16-aastatse tüdruku grupivägistamises ja seejärel teost video ja piltide sotsiaalmeediasse postitamises, vahendab CNN.

Teo toimepanijad postitasid video ja pildid grupivägistamisest Twitterisse, põhjustades sellega riigis massiivse pahameelelaine. Juhtum leidis aset Rio de Janeiro ühes slummis.

Politsei sõnas antud pressikonverentsil, et juhtumiga seotutest on suudetud tuvastada neli isikut, kaasa arvatud üks mees, kes lõi kaasa ka videos, ohvri poiss-sõber ja kaks isikut, keda videos kuulda oli.

Politsei sõnul ei ole neid veel vahistatud ega üle kuulatud, sest uurimine alles käib. Tegu ei ole vaid vägistamise uurimisega aga ka Brasiilia internetiseaduste võimalike rikkumistega.

«Kõiki on šokeerinud teo äärmine vägivaldsus. See šokeeris isegi politseid,» sõnas Rio de Janeiro tsiviilpolitsei ülemus, Fernando Veloso

Brasiilia ajutine president Michel Temer korraldas juhtunu tõttu kriisikohtumise kõigi Brasiilia osariikide julgeolekuülematega. «On absurdne, et 21. sajandil on meil veel taolisi barbaarseid kuritegusid,» mõistis Temer juhtunu hukka.

Politsei sõnul ütles tüdruk tunnistuses, et läks eelmisel laupäeval oma poiss-sõbra juurde külla ja ärkas pühapäeval teises majas ümbritsetuna 33 püssidega relvastatud mehega.

Politsei ei ole veel selgusele jõudnud, kas teo panid toime 30, 33 või 36 isikut. Algselt hakati asja uurima kui küberkuritegu, peale nädala alguses levima haknud video avastamist. Tüdruk, kelle peal tegu toime pandi, esitas süüdistuse mõned päevad hiljem.

Süüdistuse esitamise ajaks oli 38-sekundiline video teadvuseta ja paljast tüdrukust sotsiaalmeedias levinud juba mitu päeva.

Videos on kuulda kahe mehe häält, kes hooplevad sellega, et rohkem kui 30 inimest on kõnealuse tüdrukuga vahekorras. Videos näidatakse tüdruku suguorganitest lähivõtteid samal ajal teda togides ja vulgaarseid sõnu kasutades.

Üks kahtlusalustest postitas sotsiaalmeediasse ka teadvuseta tüdrukuga tehtud selfie. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles