Venemaa: Raqqa tuleb pärast vabastamist anda Damaskuse kontrolli alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn Islamiriigi võitleja Raqqas
Nn Islamiriigi võitleja Raqqas Foto: SCANPIX

Kogu Süüria, sealhulgas ka äärmusrühmituse Islamiriik (IS) de facto pealinn Raqqa, tuleb vabastamisel anda Süüria režiimi kontrolli alla, ütles laupäeval Vene föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov.

«Kontroll kogu Süüria territooriumi üle tuleb anda kahtlemata tagasi ametlikele võimudele. Terrorismivastane võitlus ei tohi viia riigi lagunemiseni, nagu kahjuks varasemalt juhtus Iraagis ja Liibüas,» lausus Kossatšov.

«Seal juhtus see pärast legitiimsete võimude vägivaldset kukutamist, millele aktiivselt väljastpoolt kaasa aidati. Iraagi ja Liibüa ekslikku stsenaariumit ei tohi Süürias korrata,» lisas ta.

Alles pärast kontrolli taastamist üle kogu Süüria territooriumi saab Süürias alata üleriiklik reformiprotsess, sealhulgas võimalik föderaalsüsteemi kehtestamine, rõhutas Kossatšov.

Süüria kurdid teatasid märtsis Põhja-Süürias uue föderaalse piirkonna Rojava ühepoolsest loomisest. Meedia teatel ütlesid kurdivõitlejad, et pärast Raqqa vabastamist võib sellest saada osa Rojavast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles