Süüria opositsiooni pealäbirääkija pani ameti maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria opositsiooni pealäbirääkija ÜRO vahendatud rahukõnelustel Mohammed Alloush teatas pühapäeval, et paneb ameti maha.
Süüria opositsiooni pealäbirääkija ÜRO vahendatud rahukõnelustel Mohammed Alloush teatas pühapäeval, et paneb ameti maha. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Süüria opositsiooni pealäbirääkija ÜRO vahendatud rahukõnelustel Mohammed Alloush teatas pühapäeval, et paneb ameti maha seoses Genfi läbirääkimiste nurjumisega.

Kõrgema Läbirääkimiskomitee (HNC) pealäbirääkija sarjas sealjuures Süüria režiimi.

"Kolm läbirääkimiste vooru jäid tulemuseta režiimi põikpäisuse ja jätkuva Süüria rahva pommitamise pärast," ütles Alloush, kes kuulub ühtlasi mässuliste rühmitusse Jaish al-Islam (Islamiarmee).

"Seetõttu teatan ma delegatsioonist ja ametist lahkumisest," kirjutas Alloush oma Twitteri kontol.

ÜRO erisaadik Süürias ütles neljapäeval Julgeolekunõukogu liikmetele, et ta ei kavatse pidada rahukõneluste uut vooru lähema kahe-kolme nädala jooksul.

Staffan de Mistura ütles ÜRO Julgeolekunõukogu kinnisel istungil, et relvarahu tugevdamiseks ja humanitaarabi kohaletoimetamiseks on vaja rohkem edusamme ning alles seejärel võivad kõnelused jätkuda.

Mistura ootab Julgeolekunõukogult "juhatust" ajal, mil Süürias kokkupõrked jätkuvad. Süüria humanitaarolukord ning ebastabiilne relvarahu peab märgatavalt paranema kõneluste tõsiseltvõetavuse nimel, sõnas Mistura.

Moslemite ramadaan, mis algab juunis, kõneluste tähtaja paikapanemisel rolli ei mängi, sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles