Iraagi väed sisenesid Fallujah'sse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi valitsusväed sõitmas Fallujah linna poole.
Iraagi valitsusväed sõitmas Fallujah linna poole. Foto: Scanpix/AFP

Iraagi väed sisenesid täna kolmest suunast äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) kantsi Fallujah'sse, tegemist on uue faasiga operatsioonis linna tagasivallutamiseks, märkisid komandörid.

«Iraagi väed sisenesid Fallujah'sse rahvusvahelise koalitsiooni, Iraagi õhujõudude ja armee lennuväe õhutoel, samuti toetasid neid suurtükivägi ja tankid,» ütles operatsiooni eest vastutav kindralleitnant Abdelwahab al-Saadi.

«Terroritõrjeteenistuse (CTS) üksused, Anbari politsei ja Iraagi armee hakkasid kella nelja paiku hommikul kolmest suunast Fallujah'sse liikuma,» lausus ta.

«Daesh osutab vastupanu,» lisas ta, kasutades ISISe araabiakeelset akronüümi.

«Me alustasime varahommikul oma operatsiooni Fallujah'sse tungimiseks,» ütles Iraagi eliitüksuse terroritõrjeteenistuse kõneisik Sabah al-Norman.

Eliitüksuste osalemine tähistab linnalahingute faasi algust linnas, kus USA väed pidasid 2004. aastal maha ägedaimad lahingud pärast Vietnami sõda.

Nädal aega kestnud operatsioon on eelnevalt keskendunud Fallujah' ümber asuvate külade ja alade tagasivallutamisele.

Fallujah' paikneb vaid 50 km kaugusel pealinnast Bagdadist.

Vaid mõnelsajal perel õnnestus enne pealetungi algust Fallujah' piirkonnast välja pääseda. Linnas on endiselt lõksus umbkaudu 50 000 inimest, keda džihadistid võivad inimkilbina kasutada.

Fallujah on üks kahest suurest linnast, mis Iraagis IS-i valduses on, teine neist on Mosul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles