Briti rannavalve päästis La Manche´ist 20 põgenikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenike päästmine
Põgenike päästmine Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigi rannavalve päästis ööl vastu eilset La Manche`i väinast lekkinud kummipaadist illegaalseid migrante ja inimsmugeldajaid, kelle eesmärgiks oli jõuda Prantsusmaalt Briti saartele.

Päästetute seas oli 18 albaanlast ja neid smugeldanud kaks Briti kodanikku, kes kõik viidi Doveri sadama piirivalvepunkti, edastab AFP.

Briti rannavalve sai teate väinas hätta sattunute kohta laupäeval natuke enne südaööd. Päästeoperatsioonil osalesid lisaks rannavalvealustele ka päästekopterid, kuid väikest paati oli raske lainetavalt merelt leida ja selleks kulus mitu tundi.

Briti võimud leidsid Dymchurchist veel ühe paadi, mil arvatakse olevat juhtunuga seos ning mis viitab, et tegemist võib olla suure inimsmugeldamisvõrguga.

Briti piirivalve pidas möödunud nädalal kinni veel 17 illegaalset põgenikku, kes saabusid katamaraaniga Lääne-Sussexisse Chichesteri.

Briti meedia teatel oli kinnipeetute seas 55-aastane Briti kodakondsusega isik, kes on Hispaanias mõrva tõttu tagaotsitavaks kuulutatud. Uurimine näitas, et ta tegeles inimsmugeldamisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles