Venemaal hakatakse sunniviisiliselt mustlaste elamuid lammutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plekhanovo piirkonnas asuv mustlaste elumaja, mis aprillis maha põles
Plekhanovo piirkonnas asuv mustlaste elumaja, mis aprillis maha põles Foto: SCANPIX

Plehhanovo piirkonnas Venemaal hakatakse sunniviisiliselt lammutama mustlaste illegaalseid elamuid, teatasid linna ametnikud, vahendab Lenta.ru.

Praegu on plaanis lammutada 10 ehitist, mille mustlased on ebaseaduslikult püstitanud, kuid kohtu poolt on antud luba eemaldada 121 ehitist, mis kõik kuuluvad mustlastele.

Esialgu olid lehe kohaselt mustlased lubanud ise ebaseaduslikult püstitatud elamud lammutada, kuid seda on tehtud vaid kahe maja puhul ja otsuse järel avastati 26. mail Plehhanovo lähedal veel 20 ebaseaduslikku maja.

Kuuldes kohalike võimude plaanist, korraldasid umbes 300 mustlast 16. märtsil ka vastuvõetud otsuse vastu meeleavalduse, kuid see ei muutnud võimude seisukohta.

Ametivõimud on majade lammutamise üheks põhjuseks toonud mitmed gaasiõnnetused, mida on põhjustanud mustlaste meelevaldne ja ebaseaduslik majade ühendamine gaasivõrguga. Viimasel korral katkes gaasivarustus kogu piirkonnas mitmeks päevaks.

Mustlased on meeleavalduste ja ebaseadusliku gaasiühenduse pärast vabandust palunud ja teinud ettepaneku linnaga koostöös hakata ehitisi seadusega kooskõlastama. Pärast meeleavaldusi aga hakkasid kohalikud elanikud mustlaste ehitiste lammutamiseks ja nende väljatõstmiseks koguma allkirju.

Plehhanovo piirkonnas on Venemaa üks suurimaid mustlaste kogukondi. Sealsest 10 000 elanikust on 3000 mustlased. 700 elamust, mida nad kasutavad, omavad nad vaid 300. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles