Brasiilia üleujutustes on hukkunud 348 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sajad inimesed on Teresopolises kodud kaotanud.
Sajad inimesed on Teresopolises kodud kaotanud. Foto: SCANPIX

Brasiilia kaguosas üleujutuste ja maalihete tõttu hukkunud inimeste arv tõusis täna 348ni. Enamik surmajuhtumitest on aset leidnud Rio de Janeiro lähistel mäestikupiirkonnas.

BBC vahendas kohaliku meedia teateid, mille kohaselt on hukkunute arv Nova Friburgo, Teresopolise ja Petropolise linnades vastavalt 168, 146 ja 34. Brasiilia võimud ei ole neid arve veel kinnitanud, kuid on hoiatanud, et tõenäoliselt leitakse ainuüksi Teresopolisest veel sadu surnukehasid.

Ohvrite arv on AFP teatel suureks kujunenud, sest päästjatel on keeruline katastroofipiirkonda jõuda. Päästeoperatsioon katkestati eile õhtul pimeduse saabudes, kuna tingimused seadsid päästjate elu ohtu. Enne operatsiooni katkestamist hukkus uues mudalaviinis mitu tuletõrjujat.

Teresopolise linnapea Jorge Mario sõnul on nüüdne üleujutus ja mudalaviin linna suurim katastroof.

Tuhanded elanikud on kodud kaotanud. Paljud on jäänud lõksu, olles veest ja mudast ümberpiiratud. Samuti on kasutamiskõlbmatud mitmed teed ja sillad.

Paduvihmad on kahju tekitanud ka Sao Paulos ja selle ümbruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles