Ungari teatas piiritara uuendamisest Serbia piiril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari sõjaväelased ajutist traataeda Ungari-Serbia piirile püstitamas
Ungari sõjaväelased ajutist traataeda Ungari-Serbia piirile püstitamas Foto: AP/Sanpix

Ungari teatas täna migrantide tõkestamiseks loodud piiritara ümberehitusest Serbia piiril pärast Idomeni põgenikelaagri evakueerimist Kreekas.

Kreeka-Makedoonia piiriületuspunkti lähistel tekkinud põgenikelaager on täielikult evakueeritud, sõnasid Kreeka võimud neljapäeval.

Idomeni laagris viibis ühel hetkel korraga 14 000 inimest, kel Makedoonia võimud ei lubanud üle piiri teekonda Euroopasse jätkata. Eelmisel neljapäeval viidi laagrist ära viimased 783 inimest, kes toimetati Põhja-Kreeka ametlikesse varjupaikadesse.

Ungari võimude sõnul on mõned põgenikud oma teekonda jätkanud, hoolimata Makedoonia-Kreeka piiri sulgemisest veebruaris Makedoonia võimude poolt.

«Alates Idomeni laagri sulgemisest eelmisel nädalal on kasvanud migrantide arv, kes on üritanud Ungari barjääri läbida,» sõnas Ungari peaministri Viktor Orbáni nõunik Bakondi György raadiointervjuus.

Alates Idomeni evakueerimisest on Ungarisse saabuvate põgenike arv kasvanud kuni 150 päevas, lisas ta raadiointervjuus.

Seetõttu kavatseb Budapest rajada püsivad tõkked kohtades, kus okastraataed ei ole enam migrantide Ungarist väljashoidmiseks piisav.

Eelmisel aastal läbis Ungarit umbes 300 000 migranti enne parempoolse valitsuse otsust sulgeda piir Serbia ning Horvaatiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles