Saksamaal Rheini jõel uppus kaubalaev

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edela-Saksamaal Wertheimis kerkis üle kallaste Maini jõgi. Pildil sõidutavad tuletõrjebrigaadi töötajad ühte naist, kelle kodu jäi vee alla.
Edela-Saksamaal Wertheimis kerkis üle kallaste Maini jõgi. Pildil sõidutavad tuletõrjebrigaadi töötajad ühte naist, kelle kodu jäi vee alla. Foto: SCANPIX

Saksamaal Rheini jõel uppus täna väävelhappelastiga kaubalaev Waldhof, jõepolitsei kinnitusel jäi kadunuks kaks meeskonnaliiget.

Õnnetus juhtus kell 5 kohaliku aja järgi Mainzist loodes Sankt Goari linna lähistel, vahendas AFP.

Laevaliiklus sellel suurel tuiksoonel peatati. Saksa föderaalse laevandusameti pressiesindaja Martin Mauermann ütles, et praeguse seisuga ei ole teada, kui pikaks ajaks laevaliiklus seisma jääb. Ka ei saa kindlalt öelda, kas laevast on lekkinud vette hapet või mitte.

110-meetrine Waldhof liikus piki jõge mere poole. Ametivõimude sõnul on võimalik, et tegemist oli Saksa laevaga, kuid täit kindlust selles osas veel pole.

Lume sulamine ja vihmad on kergitanud veetaset Lääne-Saksamaa jõgedes, kuid praegu pole selge, kas sel võis õnnetusega olla mingi seos või mitte.

Süddeutsche Zeitungi võrguväljaande andmetel oli väävelhapet 2400 tonni.

Neljast meeskonnaliikmest kaks päästeti ära. Infrapunakiirguse kaameratega varustatud kopterid tiirutasid vee kohal, otsides märke kahe kadunud jäänud meremehe kohta.

Üks kadunud jäänud meremeesest oli Tšehhi kodanik, ütles AFP-le Mainzi politsei pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles