Dalai laama: Euroopa võttis vastu liiga palju põgenikke (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai laama.
Dalai laama. Foto: SCANPIX

Dalai laama ütles täna avaldatud usutluses, et Euroopa võttis vastu liiga palju põgenikke ning viimased peaksid oma koduriikidesse nende ülesehitamiseks tagasi pöörduma.

«Kui vaatame iga põgeniku näkku, eriti laste ja naiste näkku, siis võime tunda nende kannatusi,» lausus dalai laama, kes on ise eksiilis elanud üle 50 aasta.

«Pisut paremal järjel oleval inimesel on kohus neid aidata. Teisalt on neid praegu liiga palju,» ütles ta usutluses Saksa päevalehele Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Neid on nii palju, et praktikas muutub see raskeks.»

«Ka moraali seisukohast arvan, et põgenikud tuleks vastu võtta ainult ajutiselt ... Eesmärgiks peaks olema see, et nad naasevad oma riiki ja aitavad seda üles ehitada.»

Saksamaa võttis möödunud aastal vastu 1,1 miljonit põgenikku, kes olid peamiselt pärit sõjast räsitud Süüriast, Iraagist ja Afganistanist.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles