Apellatsioonikohus jättis Costa Concordia kapteni karistusotsuse jõusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francesco Schettino
Francesco Schettino Foto: SCANPIX

Itaalia Firenze apellatsioonikohus jättis jõusse kruiisilaeva Costa Concordia kaptenile Francesco Schettinole varem kohtu poolt määratud karistuse.

Itaalia meedia teatel nõudsid prokurörid 55-aastasele kaptenile rohkem kui 27 aasta pikkust vangistust, kuid apellatsioonikohtu arvates oli varasem vanglakaristusotsus piisav.

Kohus määrast möödunud aastal Schettinole Toscana rannikul aset leidnud laevaõnnetuse tekitamise ja inimeste hukkumise eest 16 aasta pikkuse karistuse.

Apellatsioonikohus algas aprillis kuna nii kaitsjad kui süüdistajad kaebasid esialgse otsuse edasi. Schettino advokaatide sõnul ei olnud kapten ainuisikuliselt õnnetuse est vastutav, vaid selles mängisid rolli mitmed meeskonnaliikmed ja tegurid.

Schettino ei olnud apellatsioonikohtus otsuse väljakuulutamisel kohal. Schettino jääb lähiajal vabadusse, sest juhtum jõuab arvatavalt Itaalia kõrgemasse kohtusse.

Kapten Schettinot süüdistati 32 inimese tapmises, laevaõnnetuse tekitamises ja aluse hülgamises enne reisijate ja meeskonnaliikmete evakueerimist.

Schettino teatas kohtuistungitel, et ta oli välistekil abistamas kui kukkus kogemata alla lastud päästepaati ja ta ei hakanud enam pardale tagasi ronima, kuna laev oli kreenis.

Schettino advokaatide sõnul vastutavad õnnetuse eest ka kruiisifirma Costa Crociere, tüürimehed ja Itaalia rannavalve.

Luksuslik kruiisilaev Costa Concordia sõitis 13. jaanuaril 2012 Itaalia rannikul Giglio saare juures karile. Alus oli Vahemere kruiisil, pardal oli 4252 inimes, kellest 3206 olid reisijad ja 1023 meeskonnaliikmed.

Uurimine näitas, et meeskond andis evakuatsioonikäsu alles siis kui laev oli silmnähtavalt kreenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles