Austrias tegutseb korruptsiooni ja narkomaania vastu võitlev «Batman»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Batman filmis «The Dark Knight»
Batman filmis «The Dark Knight» Foto: SCANPIX

Austrias Bad Ischlis tegutseb «Batman», kes kirjutas linnapeale korrumpeerunud bürokraatide ja politseinike üle kaevates kirja, kuid sel nädalal saabus linnapeale teine kiri, milles «Batman» teatab, et tal on tõsi taga ja ta asub ise võitlusse. 

Esimeses linnapea Hannes Heidele saadetud kirjas kaebab «Batman», et võimud ja politsei ei tee midagi, et takistada narkomaania, narkootikumide ja kuritegevuse levikut, edastab The Local.

«Batmani» teatel on linnapea narkoennetusel ja linna probleemide lahendamisel head tööd teinud, kuid veel on palju teha, sest ikka lokkab korruptsioon ja narkomaania.

Pärast seda, kui Heide «Batmani» kirja Facebooki pani, sai aktivistist ja ta aktsioonist austerlaste uus meem ja pilkealune.

Heide teatas esmaspäeval sotsiaalmeedias, et aktivist saatis talle veel ühe kirja, milles ta ähvardab astuda  äärmuslikke samme, kui linnas asjad paremuse poole ei lähe. «Batmani» teatel on ta aktiveerunud ja tegutsema asunud, kuid kirjas ei ole täpsustatud, milles tegevus seisneb.

Linnapea sõnul on tal paar vihjet isiku kohta, kes nende kirjade taga olla võib. Tegemist on oletatavalt kohaliku elanikuga, kelle kohta on teada, et ta on suur Batmani fänn. Samas ei ole see mees miljonär, nagu kirjade järgi arvata võiks.

«Bad Ischlis ei ela just palju miljonäre ja keegi neist kindlasti ei kirjutanud kummalisi kirju. Bad Ischl on väike koht ja siin jääks Batmobile kohe silma,» teatas linnapea.

13 000 elanikuga Bad Ischli linnakese elanikel jääb üle vaid oodata-vaadata, mis juhtuma hakkab.

Wikipedia: Batman (Nahkhiirmees; algselt The Bat-Man) on kunstniku Bob Kane'i ja kirjaniku Bill Fingeri loodud DC Comicsi koomiksikangelane, kes ilmus esimest korda avalikkuse ette 1939. aastal. Batmanist on tehtud peale koomiksite ka anima- ja mängufilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles