Saks kohtub Vene võtmepoliitikutega

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Saks.
Katrin Saks. Foto: Peeter Langovits.

Europarlamendi saadik Katrin Saks kohtub parlamendi sotsiaaldemokraatide fraktsiooni delegatsiooni koosseisus Moskvas Venemaa võtmepoliitikutega.

Visiit kestab 1. – 3. oktoobrini, teatas Saksa assistent.

Saksa sõnul on Euroopa Parlamendi suuruselt teise fraktsiooni delegatsiooni visiit poliitiliselt oluline märguanne ning seal arutatu omab Euroopa Liidu (EL) ja Venemaa vahelistele suhetele suurt mõju.

Delegatsioon kohtub Venemaa juhtivpoliitikutega, kelle hulka kuuluvad näiteks Vene parlamendi ülemkoja spiiker Sergei Mironov, Venemaa tööstus- ja energeetikaministri asetäitja Anatoli Janovski, Õiglase Venemaa fraktsiooni juht Venemaa riigiduumas Nikolai Levitev, riigiduuma asespiiker Aleksander Babakov, asevälisminister Aleksander Gruško jt. Delegatsiooni juht kohtub ka peaminister Vladimir Putiniga.

Katrin Saksa hinnangul on praegu keerulised mitte ainult Eesti-Venemaa suhted, vaid ELi ja Venemaa vahelised suhted tervikuna.

«Praegu on Eesti poliitikule ELi delegatsiooni koosseisus olles tõenäoliselt ainus võimalus kohtuda nii kõrgel tasemel Venemaa poliitikutega,» kinnitas Saks.

Saadik rõhutas, et rääkimine Venemaaga on mõistlikum kui suhete täielik katkestamine.

Seitsmeliikmelise delegatsiooni juhiks on Euroopa Parlamendi sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Martin Schulz.

Kolmepäevase kohtumise käigus puudutatakse rahvusvaheliste konfliktide küsimusi, arutletakse majanduslanguse ning energiasõltuvuse probleemide üle, samuti on teemana päevakavas ELi ja Venemaa vahelised kaubandussuhted ning strateegiline partnerlus.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles