Somaalia piraadid läksid omavahel kisklema

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA mereväe aluselt tehtud pilt relvalastiga Somaalia piraatide küüsi langenud Ukraina kaubalaevast Faina, mis sõidab maailma meredel Belize lipu all.
USA mereväe aluselt tehtud pilt relvalastiga Somaalia piraatide küüsi langenud Ukraina kaubalaevast Faina, mis sõidab maailma meredel Belize lipu all. Foto: AFP / Scanpix

Somaalia ranniku lähedal tanke ja relvi vedanud kaubalaeva Faina kaaperdanud mereröövlid on noosi pärast omavahel tülli läinud ning tapnud tulevahetuses endi seast vähemalt kolm.

 

Kuue päeva eest hõivatud alust piirab endiselt mitu USA sõjalaeva ning see võibki olla üheks pingete kuhjumise põhjuseks, vahendas The Independent agentuuri Reuters.

 

Ida-Aafrika meresõitjate abiprogrammi esindaja sõnul on umbes poolesaja piraadi seas tekkinud rivaalitsevad rühmad, kes ei suuda leida üksmeelt selles osas, kuidas edasi käituda.

 

Mõned neist pooldavad mõõdukamat taandumist, samas kui radikaalsemalt meelestatud röövlid ei taha kedagi kuulata, selgitas Andrew Mwangura.

 

«Ameeriklased on lähedal, mistõttu on kõik pinges. Puhkes tulevahetus ja kolm piraati lasti maha,» kirjeldas keenialane laeval ja selle ümber toimuvat.

 

Ukraina kaubalaeva vabastamise eest on piraadid nõudnud 20 miljoni dollari suurust lunaraha. Samuti kinnitasid nad siis, et ei ole tankidest huvitatud.

 

Rahvusvahelises meedias levivad samal ajal kahtlused, et kaaperdatud laeval olev relvastus pidi minema Lõuna-Sudaanile, millega rikutaks kolme aasta tagust rahulepet, kuid Keenia valitsuse kinnitusel on last mõeldud hoopis selle riigi relvajõududele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles