Tulvad nõudsid Saksamaal ja Prantsusmaal neli inimelu

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutused Põhja-Austrias.
Üleujutused Põhja-Austrias. Foto: SCANPIX

Paduvihmast põhjustatud äkktulvad nõudsid kolmapäeval Saksamaal ja Prantsusmaal neli inimelu, üleujutused räsivad ka Austriat.

Tugevad vihmasajud muutsid Prantsusmaal, Saksamaal ja Austrias läbimatuks teid, jätsid inimesi majakatustele lõksu ja sundisid koole uksi sulgema.

Saksa lõunaosas Simbach am Innis leiti ühte majja lõksu jäänud kolme inimese surnukehad, ütlesid kohalikud võimud. Prantsusmaal Souppes-sur-Loingis leiti üleujutatud majast 86-aastase naise surnukeha.

Prantsusmaal Loire'i orus kerkis vesi 16. sajandist pärineva Chambord'i katedraali läveni.

Päästjatel õnnestus Saksa Baieri liidumaal Regeni jõel päästa tugeva voolu tõttu hätta sattunud 20 kooliõpilast. Veel seitsmel õnnestus omal jõul kaldale jõuda.

Saksa Baden-Württembergi liidumaal jättis pühapäevast esmaspäevani elu neli inimest, kümned said viga.

Ka Austria Alam-Baieri liidumaal aitasid tuletõrjujad ja päästjad tulvavetega heitlevate linnade elanikke.

"Tulvavesi tuli nii kiiresti, et inimesed olid sunnitud pääsemiseks oma maja katusele ronima," ütles Alam-Baieri politsei esindaja ja lisas, et paljud tänavad on vee all.

Saksamaal Trifterni linnas jäi 200 last ööseks kooli, sest üleujutuste tõttu ei olnud tänavad läbitavad. Linnavõimude esindaja kinnitas, et koolimaja on väljaspool ohtu, sest asub kõrgemal künkal.

Paduvihm nahutas ka Salzburgi piirkonda teisel pool piiri Austrias. Tulvad ujutasid üle mitu maanteed ja neljapäeval on paljud koolid suletud.

Kesk-Prantsusmaal on päästeteenistus saanud viimastel päevadel 8000 tulvadega seotud väljakutset.

Pariisis on Seine'i kaldapealsed kõrge veetaseme tõttu suletud. 80 kilomeetrit lõuna pool Nemours'is tungis Loingi jõgi üle kallaste ja jõeäärsed elanikud evakueeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles