Pidid ja video: 16-aastase tüdruku grupivägistamine tõi Brasiilias kaasa meeleavaldused

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias Rio de Janeiros leidis aset 16-aastase tüdruku grupivägistamine 33 mehe poolt, mille tõttu on mitmes linnas avaldatud seksuaalkuritegude vastu meelt.

Eile protestisid kogu Brasiilias kümned tuhanded inimesed, suurim meeleavaldus toimus São Paulos, kus tänavatele tuli umbes 5000 inimest, eadstab BBC.

Politsei arreteeris grupivägistamisjuhtumiga seoses kolm meest, kellest kolmas tabati eile ning veel mitu isikut on kuulutatud tagaotsitavaks.

Brasiiliat šokeeris Rio de Janeiro slummis aset leidnud vägistamisjuhtum, mis tuli avalikuks kui toimepanjad kelkisid sellega internetis.

21. mail tehtud video grupivägistamisest on nüüdseks avalikkusest eemaldatud, kuna tegemist on uurimise asitõendiga.  

Brasiilia senat kiitis hiljuti heaks uue seaduse, mille kohaselt saab vägistamise eest määrata varasemast karmimaid karistusi.

Osa seksuaalkuritegude ja vägistamiskultuuri vastu võitlevaid kodanikke, ametnikke ja poliitikuid peavad ka karimaid karistusmäärasid liiga leebeteks.

Brasiillased ei ole säästnud kriitikast ka ajutist presidenti Michel Temerit, keda süüdistatakse naiste eiramises. Paljud on kritiseeritud seda, et Brasiilia uues valitsuses ei ole ühtegi naist.

Temer on ametis seni kuni kõrvaldatud presidendi Dilma Rouseffi finantsseaduste rikkumise kohtujuhtum lõpetatakse.

16-aastase brasiillanna «õudusunenägu» sai alguse möödunud reedel kui ta läks oma poiss-sõbrale külla, kus ta uimastati. Pühapäeva hommikul  ärgates ümbritsesid teda 33 meest, kellel olid relvad ning noor naine langes grupivägistamise ohvriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles