Ühendriikide esindajatekoja spiiker asus Trumpi toetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide esindajatekoja spiiker Paul Ryan
Ühendriikide esindajatekoja spiiker Paul Ryan Foto: SCANPIX

Ühendriikide esindajatekoja spiiker Paul Ryan teatas neljapäeval, et toetab Donald Trumpi vabariiklaste presidendikandidaadina novembrikuistel valimistel.

«Mina hääletan sügisel Donald Trumpi poolt,» kirjutas Ryan oma Twitteri kontol.

Ryani toetusavaldust peetakse oluliseks sammuks parteisiseste erimeelsuste lahendamisel. Veel maikuus oli Ryan öelnud, et ei ole valmis Trumpi toetama, sest peab tema mõningaid väljaütlemisi solvavateks.

Neljapäeval võttis sõna ka USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv Hillary Clinton, kelle sõnul on tema vabariiklasest rivaal Donald Trump riigipea ametikohale sobimatu.

«Ta ei sobi juba temperamendilt ametisse, mis nõuab teadmisi, stabiilsust ja tohutut vastutustunnet,» sõnas Clinton. «Tegemist on sellise isikuga, kelle käes ei tohiks iialgi olla tuumakoode.»

Trump on kogunud piisava arvu delegaate, et võita vabariiklaste presidendinominatsioon. Uudisteagentuuri AP andmetel on Trumpil koos 1238 delegaadi toetus. Vabariiklaste nominatsiooniks läheb vaja 1237.

7. juunil viimases viies osariigis toimuvatel eelvalimistel võib kinnisvaraärimees võita veel kuni 303 delegaadi toetuse. Vabariiklaste eelvalimised saavad lõpplahenduse juulikuisel parteikongressil Clevelandi osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles