Kreeka saarel puhkes veel üks kaklus sisserändajate vahel (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng pärast rahutusi Lesbose saarel asuvas Moria turvapaigataotlejate laagris.
Põleng pärast rahutusi Lesbose saarel asuvas Moria turvapaigataotlejate laagris. Foto: STR/AFP

Kreekas puhkes neljapäeval Samose saarel kaklus sisserändajate vahel, vigastada sai kuus migranti ja süüdati kaks eluhooneteks kohandatud barakki, teatas politsei.

Esialgu pole kähmlejate rahvus teada.

Politsei saatis sündmuskohale lisajõud ja kuus inimest viidi haiglasse.

Lesbose saarel sai ööl vastu neljapäeva põgenikelaagris puhkenud kähmlustes viga mitukümmend migranti. Samuti süüdati rahutustes peaaegu 30 telki. Laagrist tuli evakueerida mitusada inimest pärast seda, kui kohalikud afgaanid ning pakistanlased hakkasid üksteist nuiade ja kividega ründama.

Lesbose linnapea sõnul on laagris pinged seal mitu kuud viibinud põgenike vahel kasvanud seoses võimaliku väljasaatmisohuga.

Kreeka  saartel viibib kokku umbes 8500 põgenikku ja migranti eriotstarbelistes keskustes, kes saabusid sinna sel aastal üle Egeuse mere Türgist. Kokku on Kreekas umbes 50 000 põgenikku pärast seda, kui Balkani riigid neile oma piirid sulgesid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles