Saksamaal hoitakse silma peal 499 ohtlikul islamiäärmuslasel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitlejad
ISISe võitlejad Foto: AFP/SCANPIX

Saksa võimud jälgivad 499 islamiäärmuslast, keda peetakse julgeolekuohuks, ütlesid ametnikud täna.

Eile pidas Saksa politsei kinni kolm süürlast ja nurjas väidetava äärmusrühmituse ISIS plaani korraldada Düsseldorfis enesetapurünnak. Kahtlusalused peeti kinni erinevates Saksamaa piirkondades neljanda mehe vihje peale, kes oli aasta algul Prantsuse võimude poole pöördunud.

Saksamaal ei ole olnud ohvriterohkeid terrorirünnakuid nagu Prantsusmaal ja Belgias viimastel kuudel, kuid võimude sõnul peetakse riiki siiski sihtmärgiks ja rünnakuoht on suur.

«Eile juhtunu põhjal on veel vara olukorda fundamentaalselt ümber hinnata,» ütles siseministeeriumi pressiesindaja Johannes Dimroth.

Kõik eile kinni peetud kahtlusalused elasid põgenikekeskustes, mis suurendab kartust, et ISIS on hakanud saatma Saksamaale varjupaigataotlejatena esinevaid džihadiste.

Eelmisel aastal registreeriti Saksamaal ligi 1,1 miljonit varjupaigataotlejat, kellest suure osa moodustasid Süüria, Iraagi ja Afganistani sõjapõgenikud.

Dimroth ütles, et võimud saavad pidevalt vihjeid varjupaigataotlejatena Saksamaale saabunud islamistide kohta ja kontrollivad neid alati. Ta ei täpsustanud, kui paljud 499 äärmuslasest, keda politsei jälgib, on asüülitaotlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles