Jaapani peaminister vahetas välja kolmandiku valitsusest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Naoto Kan (vasakul) koos välisministri Seiji Maeharaga, kes jätkab ka valitsuse uues koosseisus.
Jaapani peaminister Naoto Kan (vasakul) koos välisministri Seiji Maeharaga, kes jätkab ka valitsuse uues koosseisus. Foto: SCANPIX

Jaapani peaminister Naoto Kan tegi valitsuses suuri ümberkorraldusi, kuid võtmepositsioonidel olnud välis-, rahandus- ja kaitseministrid jäid oma kohtadele.

Valitsuse koosseisust kolmandik on uued nimed, vahendas AFP. Peaminister viis ümberkorraldused läbi enne parlamendi istungitehooaja algust.

Uueks majandusministriks sai 72-aastane veteranpoliitik Kaoru Yosano, kelle vastutusalas on sotsiaalteenused, mis on keeruliseks teemaks elanikkonna vananemise pärast. Meest teatakse kui head läbirääkijat.

Vasaktsentristlikku Jaapani Demokratlikku Parteisse (DPJ) kuuluv Kan vahetas välja ka kaubandus-, justiits- ja transpordiministri.

Ministrite väljavahetamisega püüab valitsusjuht saada oma kesksetele plaanidele opositsiooni toetust. Kan vajab tuge näiteks 2011. aasta eelarveprojektile.

Konservatiivne opositsioon nõudis kahe ministri välja vahetamist ja seda nad ka said.

Lisaks vananevale elanikkonnale on riik hädas tohutu võlakoormaga, mis on kaks korda suurem kui sisemajanduse koguprodukt (SKT). Ka püüab Kani valitsus ergutada majandust tõusuteele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles