Inguššias üritati tappa siseministrit

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inguššia siseministri konvoile korraldatud pommirünnaku paik.
Inguššia siseministri konvoile korraldatud pommirünnaku paik. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni lõunaosas asuvas rahutus Inguššia vabariigis ründas suitsiidipommitaja täna siseministrit Musa Medovit, kuid viimane pääses ilmselgest atentaadist eluga.

 

Kohalike ametnike kirjelduse kohaselt detoneeris ründaja oma autos lõhkeseadeldise hetkel, kui ta oli kõrvuti ministrit sõidutanud autoga, vahendas BBC News. Pommi õhkija hukkus ning vähemalt kaks möödakäijat sai vigastada, kuid Medov ja tema abilised pääsesid tervelt.

Tšetšeeniaga piirnevas vabariigis on pinged viimasel kasvanud ning mässuliste rünnakud sõdurite ja julgeolekujõudude vastu sagenevad, mistõttu kardetakse üha enam kodusõja puhkemist.

Inguššia võimud süüdistavad rünnakutes islamisõdalasi ning väidavad end võitlevat terrorismi vastu, kuid inimõiguslased süüdistavad hoopis Kremli toel valitsevat klikki seotuses inimröövide, piinamiste ja kohtuotsuseta hukkamiste korraldamisega.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles