Jeemenis sai USA õhulöögis surma neli islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast õhulööki Shahri sadamalinnas.

Pärast õhulööki Shahri sadamalinnas.
Foto: STRINGER/REUTERS

 Jeemenis sai USA õhulöögis surma neli terrorivõrgustiku Al-Qaeda islamisti, teatas reedel Ühendriikide armee.

Tegemist on juba üheksanda taolise rünnakuga sel aastal.

USA ülemjuhatuse teatel leidis rünnak aset möödunud kuul riigi lõunaosas asuvas Shabwa provintsis.

USA õhurünnakutes on sel aastal tapetud kokku 81 Al-Qaeda võitlejat. Üks suuremaid rünnakuid leidis aset 22. märtsil, mil terroristide treeninglaagrile tehtud õhulöögis sai surma 56 islamiäärmuslast.

USA peab Jeemenis tegutsevat Araabia Poolsaare Al-Qaedat (AQAP) terrorivõrgustiku kõige ohtlikumaks haruks ja ründab seda Jeemeni territooriumil järjepidevalt. AQAP võttis vastutuse muu hulgas ka Charlie Hebdo toimetuses sooritatud tapmiste eest.

Jeemeni lääneosas Taizi linnas hukkus reedel vähemalt 17 tsiviilisikut ja kümned said vigastada, kui huthimässuliste tulistatud raketid tabasid rahvarohket turgu. Rakette tulistasid linna piiravad mässulised.

Rünnak leidis aset kella 15.30 paiku, kui linnaelanikud olid tegemas sisseoste järgmisel nädalal algavaks pühaks kuuks ramadaaniks. Mässuliste tulistatud raketid tabasid ka bussijaama ning purustasid mitu maja.

Reedene tsiviilohvrite hulk on üks kõrgemaid pärast 10. aprillil välja kuulutatud relvarahu.

Jeemeni konfliktis on vastamisi valitsusväed, keda toetab saudide juhitav koalitsioon, ning šiiamässulised huthid, keda toetavad ekspresident Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed väed.

Aprilli keskpaigas Kuveidis alanud rahukõnelused ei ole seni tulemusi andnud.

AQAP on kasutanud ära Jeemeni valitsusvägede sõda šiiamässuliste vastu oma haarde laiendamiseks riigi lõunaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles