Islamiriik tapab rindelinnast põgenevaid inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fallujah´ lähedane Al-Hayakeli piirkond läbi snaiprisihiku.
Fallujah´ lähedane Al-Hayakeli piirkond läbi snaiprisihiku. Foto: HAIDAR MOHAMMED ALI/AFP

Sunniitlik äärmusrühmitus islamiriik tulistab Iraagi vägede piiramisrõngas olevast Fallujah´ linnast põgenevaid tsiviilisikuid, teatas pühapäeval Norra Põgenikenõukogu (NRC).

"Meiega ühenduses olnud elanikud ja perekonnad kirjeldavad, et pühasõdalaste rühmitused on sihtmärgiks võtnud üle Eufrati jõe põgenevad tsiviilisikud," kirjutati NRC teadaandes.

NRC haldab põgenikelaagreid Amriyat al-Fallujah´ linnas, kuhu sõjapiirkondade elanikud jõuda üritavad.

"Tapetud on mitmeid jõge ületada püüdnud tsiviilisikuid, täpne arv on teadmata," edastas NRC.

Iraagi väed on saavutanud kontrolli äärmusrühmituse Islamiriik (IS) käes oleva Fallujah' linna lõunaosa üle, teatas pühapäeval kindralleitnant Abdel Wahab al-Saadi. Saadi sõnul on tema väed kindlustanud USA juhitava koalitsiooni õhurünnakute toel Fallujah' valdavalt põllumajandusliku lõunapoolse eeslinna Naymiyah'.

Iraagi väed alustasid 22.-23. mail pealetungi 50 kilomeetrit pealinnast Bagdadist läänes asuvale Fallujah'le, mis on alates 2014. aasta jaanuarist IS-i valduses. Tegemist on viimase IS-i käes oleva Lääne-Iraagi suurlinnaga.

Iraagi terroritõrjeüksused on üritanud viimase nädala jooksul õhurünnakute toetusel kesklinna jõuda, ent neid on aeglustanud tugev vastupanu ning mure hinnanguliselt 50 000 linna jäänud elaniku pärast. Kuuldavasti on Islamiriik ühtlasi asunud paaniliselt otsima spioone oma ridades ning hukatud on mitmeid kahtluse alla sattunud pühasõdalasi ja tsiviilisikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles