Video: Kasahstanis ründasid relvastatud isikud relvakauplust ja sõjaväebaasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktöbe
Aktöbe Foto: Wikipedia.org

Kasahstani loodeosas Aktöbes ründasid relvastatud isikud relvakauplust ja sõjaväebaasi, tappes kuus inimest.

Politsei tappis neli oletatavalt äärmusislamistist ründajat, kuid ülejäänud rünnaku teinud pääsesid põgenema, edastab BBC.

Politsei andis Aktöbe elanikele käsu jääda võimaluse korral siseruumidesse, kuna jaht ründajatele jätkub ja ette võib tulla tulistamist.

Kasahstani siseminister Almas Sadubajev teatas, et ründajad on oletatavalt radikaalse, mitte traditsoonilise islamiusu järgijad. Väljendit «radikaalislamistid» kasutatakse tavaliselt islami ja Allahi nimel võitlevate džihadistide kohta.

Kasahstanis ei toimu just sageli äärmusislamistide rünnakuid, kuid Vene piiri lähedal Aktöbes on seda ka varem ette tulnud, sest 2011. aastal toimus seal Kasahstani esimene enesetapu pommirünnak.

Eilses rünnakus relvakauplusele hukkusid müüja, turvatöötaja ja külastaja. Relvastatud ründajad sõitsid sõjaväebaasi väravatest läbi varastatud bussiga, tappes kolm sõdurit. Lisaks sai tulistamises üheksa sõdurit haavata.

Sotsiaalmeediasse jõudis video, millel on näha relvastatud isikuid Aktöbe tänaval kõndimas ja rünnakuteks valmistumas.

Aktöbe võimud peatasid intsidentide tõttu linnas ühistranspordiliikluse, sulgesid ostukeskused ja meelelahutuskohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles