Bernie Sanders ei kavatse valimisvõitlusest loobuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Franciscos esmaspäeval kampaaniat jätkanud Bernie Sanders kinnitas, et ei anna alla.
San Franciscos esmaspäeval kampaaniat jätkanud Bernie Sanders kinnitas, et ei anna alla. Foto: SCOTT OLSON/AFP

Hillary Clintoni rivaal USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgimisel Bernie Sanders kinnitas esmaspäeval, et jätkab võitlust juulikuise parteikongressini ja lükkas ühtlasi tagasi uudisteagentuuri Associated Press (AP) prognoosid.

AP teatas esmaspäeval, et Clinton sai kokku vajaliku toetuse demokraatide presidendikandidaadiks saamiseks. AP on kokku arvutanud Clintonit toetavate delegaatide ja superdelegaatide arvu. Viimased avaldavad ametlikult oma eelistuse küll alles juulikuisel parteikongressil, kuid uudisteagentuur korraldas nende hulgas küsitluse. AP kinnitusel on Clintonil juba nüüd koos võiduks vajaminevad 2383 delegaati.

Sandersi kampaaniameeskonna teatel selgub kandidaat alles siis, kui superdelegaadid on ametlikult hääletanud.

"On kahetsusväärne, et meedia kiirustab niimoodi lahendusele ja jätab arvesse võtmata demokraatide erakonna kindla seisukoha, mille järgi on vale lugeda superdelegaatide hääli enne ametlikku hääletust parteikongressil," ütles Sandersi eestkõneleja Michael Briggs.

Sanders on arvamusel, et tal õnnestub veenda enda poolt hääletama veel mitmeid superdelegaate.

Demokraatide presidendikandidaat valitakse juulis parteikongressil Philadelphias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles