Video: Floridas on troopilise tormi Colin tõttu kuulutatud välja eriolukord

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troopiline torm Colin NASA Terra satelliidi pildil
Troopiline torm Colin NASA Terra satelliidi pildil Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide rahvuslik orkaanikeskus hoiatas, et Florida suunas liigub kiiresti troopiline torm Colin, mis toob kaasa paduvihmad ja tugeva tuule.

Florida kuberner Rick Scott teatas eile, et osariigis kehtestatakse loodusjõududest tingituna eriolukord, edastab cnn.com.

Rahvuskaart on valmis kriisipiirkonnast vajadusel evakueerima 6000 inimest, lisaks tegeleb 250 politseinikku teesulgude paigaldamise ja liikluse ümbersuunamisega. Pargid ja koolid on suletud, üritused tühistatud.

Lisaks Floridale on Colini mõju tunda ka Georgias ja Lõuna-Carolinas.

Meteoroloog Taylor Wardi teatel on nüüdne troopiline torm laialivalguv vihmatekitaja ja selle tõttu võib vihma esineda kogu USA idarannikul.

«Troopiline torm liigub üle Florida ja siis pöördub tagasi merele, kus ta jõud nõrgeneb,» jätkas meteoroloog.

Orkaanikeskuse andmetel on Colin Florida Apalachiocast umbes 56 kilomeetri kaugusel kagus, kuid liigub kiiresti ranniku suunas.

Meteoroloogide teatel on oodata kuni 15 sentimeetrit vihma, osa alasid on kannatanud põua käes ja selle tõttu on vihm teretulnud. Samas aga ollakse valmis ka liigseks vihmaks ja üleujutuseks.

Colin on Atlandi ookeanil sel orkaanihooajal kolmas troopiline torm. Kuigi orkaanihooaeg algab ametlikult 1. juunil esineb torme ka varem. Selle aasta esimene, Alexi nime kandnud torm oli jaanuaris ning Bonnie tabas idarannikut mai lõpul ja juuni alguses.

Meteoroloog Tom Sateri sõnul ei ole kolm nimetatud troopilist tormi kuigi võimsad, kuid orkaanihooaeg on alles alguses ja ei ole veel teada, mida see toob. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles